Dakkapel

Met een kant en klare prefab dakkapel in 1 dag meer ruimte en licht in uw woning…
Een dakkapel van uw dakkapellenspecialist kan op twee manieren geplaatst worden, in een traditionele uitvoering d.w.z. ter plekke bouwen in niet altijd de beste weersomstandigheden, of als prefab kant en klare dakkapel welke vooraf in de fabriek compleet gefabriceerd wordt. Prefab dakkapellen hebben een veel beter prijsniveau dan de traditioneel gebouwde kapel en kwalitatief gezien is de prefab uitvoering zelfs iets zwaarder t.o.v. een traditioneel gebouwde kapel. Ze worden door verschillende leveranciers geplaatst.

Kwaliteit van het kozijn in combinatie met een hoog comfort…
Het basismodel van de Duitse K-vision  kunststof kozijnen heeft een hoogwaardige, stabiele en duurzame constructie met extra metaalversterking en het extreem stabiel schroefsysteem in het staal van het kozijn. Hoogwaardig Winckhausen beslag, extra versterkte schaarlagers en zelfs de handgrepen garanderen naast extra veiligheid dat ze zelfs vanuit de kiepstand niet te openen zijn zonder het raam dicht te doen. Modern, isolerend standaard dubbelglas Hr++ geeft een extra hoge warmte isolatie. Alle ramen bieden hoge geluidsisolatie t.o.v. enkelglas. Unieke bediening voor de draaikiepramen door de extra spaarventilatiestand. Dankzij hoogwaardige sluitwerk welke zorgt voor eenvoudige bediening krijgt de corrosie geen kans.

Het grote voordeel van een prefab Dakkapel…
De dakkapellen wordt in de fabriek van gebouwd, dit bouwproces neemt circa twee tot maximaal vier dagen in beslag. De lengte van het productieproces is afhankelijk van het type woning en het type kapel, maar korter dan van een standaard traditioneel gebouwde kapel, ook spelen uw eventuele speciale wensen hierin een rol. De kracht van een specialist is dat de Prefab Dakkapel volledig op uw eigen wensen kan worden afgestemd. Dit geldt ook voor keuze van de indeling van uw kunststof kozijnen.

Een ervaren adviseur van een dakkapelbedrijf komt graag bij u thuis voor advies op maat. Als u een prefab kapel wilt aanschaffen gaat u niet over een nacht ijs, er zijn diverse zaken waar u rekening mee moet houden zoals, traditioneel laten bouwen (ter plekke in weer en wind) of prefab bouwen waarbij de kapel binnen 1 dag op uw woning staat.

Daarnaast spelen zaken als kiezen voor een houten kapel een prefab dakkapel, of een onderhoudsarme kapel, wel of geen bouwvergunning nodig en wie regelt de benodigde vergunningen een grote rol.

Wat kost een prefab kapel kant en klaar binnen 1 dag gezet…
Ook zaken als de prijzen van een kapel en wat kost een kapel, of wat kost een prefab dakkapel zijn erg belangrijk. Soms volstaat renoveren van een bestaande kapel door een specialist en dat kan soms goedkoper zijn dan een volledig nieuwe kapel. Ook de buiten bekleding van de kapel speelt daarin een belangrijke rol. Naast bovengenoemde aspecten zijn natuurlijk de kosten van de prefab dakkapel, de afmeting van de prefab kapel van uw kapellen specialist en eventueel een prefab dakkapel binnen 1 dag plaatsen erg belangrijk.

De adviseur neemt voor u alle tijd voor een duidelijke uitleg…
De prefab dakkapel vergunningsvrij plaatsen, de afmeting van uw kapel, houten kapel of prefab dakkapel op maat. Daarnaast maakt hij ter plekke een passende offerte voor uw kapel en als u weet wat u wilt heeft hij ook nog een prachtige aanbieding voor uw nieuwe of gerenoveerde kapel. Nadat de adviseur al uw wensen inzichtelijk heeft komt een technische inmeter om de productiematen te bepalen maar ook voor de draairichtingen, glassoort en eventueel de kleur van vensterbanken te bepalen. Wilt u de binnenkant van de traditionele kapel of prefab dakkapel ook volledig afgewerkt hebben dan is dit tegen een kleine meerprijs mogelijk. Ook bekijkt hij ter plekke welk type hijskraan er nodig is i.v.m. de reikwijdte van de hijskraan.

Voordat de prefab dakkapel geplaatst wordt…
Als u de prefab dakkapel van uw specialist bestelt heeft en de technische inmeter alles heeft gemeten en alle zaken met u besproken heeft wordt er vanuit kantoor met u een montageweek afgesproken. Voordat de prefab kapel wordt gefabriceerd, zal er met u een plaatsingsdatum zijn afgesproken. Een monteur is meestal al vroeg aanwezig, de montageploeg kunt u ‘s morgens tussen 7.00 uur en 8.00 uur verwachten.

De start van de werkzaamheden bij een prefab dakkapel…
Als eerste werk gaat men beginnen met het afdekken van de zolderverdieping daar waar de werkzaamheden zullen plaatsvinden. Daarna begint men met het uitmeten van het gat voor de prefab kapel. Hierna zal een gat worden uitgezaagd in het dakbeschot ter grote van de te plaatsen kapel. Mogelijk zullen ook enkele balken worden weggezaagd of nieuw worden geplaatst, het eventueel aanwezige spant zal, desgewenst, ook worden aangepast. Ondertussen heeft de hijskraan de container al naar boven gehesen zodat de monteurs tegelijkertijd de restmaterialen en oude dakbedekking e.d. in de container kunnen deponeren.

De monteurs gaan uiterst precies te werk, zodat er geen bouwkundige problemen kunnen ontstaan zoals het instorten van het dak. Deze eerste werkzaamheden nemen ongeveer drie a vier uur in beslag. Vervolgens zal, als de hijskraan al niet direct aanwezig is, ergens tussen 10.00 en 12.00 uur een hijskraan arriveren, deze zal de prefab dakkapel of dakkapellen op het dak plaatsen.

Het plaatsen van een kant en klare prefab dakkapel…
De montageploegen van een kozijnbedrijf beschikken meestal over een eigen hijskraan, maar soms zal deze worden ingehuurd door een kozijnbedrijf. Het type hijskraan is afhankelijk van de afstand die overbrugd moet worden, niet elke hijskraan beschikt over een reikwijdte van twintig meter of meer. Het minimale aantal af te nemen uren is altijd drie, dit geldt bij een standaard hijskraan van dertig of veertig ton zwaar (20 meter).

Binnenafwerking dakkapel bij een prefab kapel…
De prefab dakkapel staat meestal tussen 12.00 uur en 13.00 uur op het dak van uw woning, en de kapel is dan ook al aan het dak vast gemonteerd met ijzeren hoekankers en lange schroeven. Na het vakkundig plaatsen van de Prefab kapel gaat de montageploeg met de laatste opruimwerkzaamheden beginnen en daarna is de montageploeg klaar. Heeft u voor een binnenafwerking gekozen welke door een expert moet worden uitgevoerd dan is dit in de fabriek reeds gebeurd.

Wilt u de zijkanten glad met volkern (in kleur) hebben afgewerkt, of liever met kunststof rabbatdelen in kleur? Een specialist bouwt de prefab kapel geheel naar uw wens, onderhoudsvrij en inclusief een hoogwaardig kunststof kozijn. Ook is het mogelijk om er een rolluik of screen voor te monteren, zowel opbouw als inbouw.