Veelgestelde vragen

Als u nieuwe kozijnen aanschaft dan zit u vaak met een hoop vragen

Hoog comfort…
Het basismodel van deze Duitse kozijnen hebben een hoogwaardige, stabiele en duurzame constructie met extra metaalversterking en het extreem stabiel schroefsysteem in het staal van het kozijn. Hoogwaardig Winckhausen beslag, extra versterkte schaarlagers en zelfs de handgrepen garanderen naast extra grip en veiligheid dat ze zelfs vanuit de kiepstand niet te openen zijn zonder het raam dicht te doen. Modern, isolerend standaard dubbelglas Hr++ geeft een extra hoge warmte isolatie. Alle ramen bieden hoge geluidsisolatie t.o.v. enkelglas. Unieke bediening voor de draaikiepramen door de extra 7mm spaarventilatiestand. Dankzij hoogwaardige sluitwerk welke zorgt voor eenvoudige bediening krijgt de corrosie geen kans.

Daarnaast heeft u nog een groot aantal voordelen:

– aangenaam wooncomfort
– geen schuren of verven meer dus onderhoudsarm
– extra staal verstevigd in zowel de kozijnen alsook de draaikiepdelen of vleugels, inbraak vertragend dus een veilig gevoel,
– lange levensduur en in vele kleuren leverbaar
– robuustheid en duurzaamheid
– bescherming en waardevermeerdering van uw woning
– recyclebaar materiaal dat wordt gestabiliseerd met calcium/zink in plaats van lood
– een zeer persoonlijke bijdrage aan de bescherming van het milieu door verbetering van de CO2-balans van uw huis

De kunst van kozijnen…
Welke stijl uw woning ook heeft, de Duitse Kömmerling K-vision kunststof kozijnen of de Thyssen Inoutic kozijnen of de Aluplast kunststof kozijnen geproduceerd voor de absolute top kunststof ramen, deuren en kozijnen hebben elk hun eigen karakter. Het vleugeldesign van het profiel is met zijn schuine zijden van bijna 45 graden uniek op de markt.

Het uiterlijk van het kozijn
Dankzij het slanke optische effect van Duitse kunststof kozijn systemen kunt u de meest uiteenlopende design wensen vervullen en laat zich ideaal integreren zo­wel in oudere gebouwen als in moderne gevels. De Duitse Kömmerling K-vision kunststof kozijnen, de Aluplast kozijnen of de Thyssen Inoutic kozijnen maakt altijd een elegante vormgeving van uw geplande architectuur mogelijk en staat tegelijkertijd garant voor hoge kwaliteit.

In ruim 30 verschillende kleuren leverbaar en toch dezelfde gegarandeerde kwaliteit…
De kunststof ramen en kozijnen biedt u ook een ongelooflijke verscheidenheid aan kleuren. Gebruik contrasterende accenten of benadruk door middel van zachte kleuren de elegantie van uw huis.
Alles is mogelijk – van eenvoudig wit tot de barok rood met traditioneel houtnerf.

Vorm
Ronde ramen in traditionele woningen, driehoekige ramen in nieuwbouw, de architectonische verbeeldingskracht kent geen grenzen. Met de kunststof ramen vindt u altijd een flexibele oplossing bij uw persoonlijke wensen passend. Zo geef je je huis een persoonlijk aanzien.

Stabiliteit en stevigheid
De speciaal gevormde en extra verzwaarde staalversterkingen maken deze kozijnprofielen extra stevig en stabiel. Bovendien zijn de kozijnen geschikt voor diverse diktes glas. De kunststof kozijnen zijn speciaal voor de Nederlandse markt ontwikkeld, rekening houdend met de eisen uit het Bouwbesluit.

De unieke eigenschappen van Duitse Thyssen Inoutic profielen, de Aluplast kozijnen of de Kömmerling K-vision kozijnen
Duitse Kömmerling kunststof kozijnen, Inoutic kozijnen en de Aluplast kunststof kozijnen zijn bestand tegen allerlei weersomstandigheden, agressieve industriële gassen en auto-uitlaatgassen. De optimale stevigheid en het speciale dichtingsysteem staan borg voor een perfecte afdichting en isolatie. Ook zijn deze profielen in diverse kleuren en houtnerfstructuren te verkrijgen. Wat te denken van creme kleurige kozijnen en blauwe draaidelen met houtnerf structuur?

Hoezo is kiezen voor kwaliteit en duurzaamheid van belang
Een hoogwaardig, duurzaam en 10 jaar gegarandeerd kunststof kozijn met het uiterlijk van een houten kozijn en alle voordelen van hoogwaardige kunststof kozijnen. Het moeizame en langdurige verven behoort nu definitief voor iedereen tot het verleden. Ramen welke op de Nederlandse markt gebracht worden, zien er ook na jaren nog uit als nieuw. Door het gebruik van topklasse- onderdelen zijn ze moeiteloos te openen en te sluiten. Uiteraard geldt ditzelfde ook voor al het geleverde en hoogwaardige Duitse kozijnen.

Er bestaan grote kwaliteitsverschillen
Alleen de perfect op elkaar afgestemde kwaliteitselementen garanderen decennia lange levensduur en aangenaam wooncomfort in combinatie met uitstekende veiligheids- en isolatie-eigenschappen.

Ontdek hier hoe je kunststof kozijnen moet onderhouden
Kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm. Vervuiling door klimatologische invloeden zullen echter blijven en daar moet je wel wat aan doen. Na jarenlang (of liever gezegd tientallen jarenlang) aantasting van het weer moet je ook kunststof onderhouden. Het is daarom aan te bevelen je kozijnen periodiek schoon te maken. Dit is niet heel spannend maar je moet ze wel wassen. Dit kan bijvoorbeeld gelijktijdig gebeuren met het lappen van de ramen.

schoonmaken van kozijnen
U kunt het kozijn schoonmaken met ieder normaal schoonmaaksopje, waarmee je ook het glas reinigt. Let op; het kunststof mag je niet schoonmaken met een schuurmiddel, schuurspons of agressief reinigingsmiddel. De kozijnopeningen bij draaiende delen kun je ook goed reinigen i.v.m waterafvoer. Die openingen moeten openblijven, stof, viezigheid en spinnen kunnen die gaatje een beetje dicht te maken. Indien je het glas met spiritus reinigt, bestaat de mogelijkheid bij sommige kunststof kozijnen dat je raam wat zwarter van kleur wordt, doordat de zwarte beglazingsprofielen afgeven.

Hang en sluitwerk
Voor het onderhoud van kunststof en het hang en sluitwerk moet je de voorschriften van de fabrikant opvolgen. Vervolgens kun je het volgende doen, maar nogmaals vraag het na bij je fabrikant.
De over elkaar schuivende delen kunt je een beetje invetten met een zuurvrije olie (1 á 2 x per jaar is voldoende).

Indien de schuivende delen een witte waas vertonen, dient dit vaker te gebeuren. De scharnieren moet je nooit behandelen met olie of grafiet. Deze zijn namelijk vaak voorzien van nylonlagers,
die door olie of grafiet aangetast worden.

Het beslag
Het beslag dient jaarlijks, op de plekken waar dat met een oliespuitje is aangegeven, licht geolied te worden. Loopt een deur of raam te veel aan, dan laat je dit echter aan de vakman over. Soms is het bijvoorbeeld nodig om het glas te verwijderen en opnieuw te plaatsen. Maar meestal volstaat het om de draaidelen even af te stellen.

Verwijderen vervuiling op kozijnen
Vet, verf, kitten, roet of siliconen: goed met zeep (groene) schoonmaken.
Gips, kalk, mortel of spax: met veel water en zeep.
Potlood, viltstift of balpeninkt: ook met een normaal reinigingsmiddel.

Wat moet je bij kunststof kozijnen NIET doen
Wat je niet moet doen is in de kozijnen, deuren of ramen boren/schroeven. Je tast dan de constructie aan en je zou onherstelbare schade kunnen aanrichten, b.v. in verband met roestvorming van de inwendige stalen kern en verstoring van het afwatersysteem. Niet met wasbenzine of andere agressieve stoffen zoals aceton, nagellak remover enz, enz..

Veel gebruikte vaktermen

Beslag

Onderdelen nodig voor het bewegen van zowel de kunststof kozijnen als de hardglazen deuren.

Dagkanten
De muren aan de binnen zijde van het kozijn, of de deur.

Negge kant
De breedte tussen de voorkant van het kozijn tot aan de voorkant van de steen meestal circa 4 cm tot 6 cm.

Draaikiepdeur
Kan zowel in een kiepstand en ventilatiestand gezet worden als compleet geopend worden.

Draaikiepraam
De vleugel van het raam kan kiepen, als ventilatiestand, maar kan ook helemaal opengezet worden.

Gemoffeld aluminium
In kleur gespoten aluminium dat in een oven is uitgehard.

Ornamentglas
Glas dat eenzijdig door en door gekleurd is. Het glas blijft echter doorzichtig en is beperkt in het aantal kleuren.

Isoglas
Isolatie glas of dubbelglas minimaal Hr++.

Montage in de sponning
Het bestaande houten kozijn blijft zitten stijlen en vleugels verdwijnen. Bij bijvoorbeeld houtskeletbouw of renovatie dakkapel.

Stolpraam
Een raam met twee vleugels. één kan draaien, en één kan kiepen en draaien. Wanneer ze allebei open staan heeft men geen middenstijl. Handig bij het verhuizen.

Vast raam
Een raam dat niet open kan.

Vleugel
Het te openen deel van een kozijn.